image description
Terug naar actualiteiten

Lowlander lanceert Botanical Infusions

Botanicals Infusions Lowlander
image description
Delen

Een botanisch gebrouwen 2,5% alc. infusie van botanicals, thee en bier

Botanisch brouwer Lowlander kondigt de volgende stap in zijn avontuur aan met de lancering van een nieuwe reeks laag alcoholische, smaakvolle Botanical Infusions. Met deze nieuwe hybride infusie van botanicals, thee en bier zet Lowlander kruiden, specerijen en fruit letterlijk in de hoofdrol. De twee nieuwe Botanical Infusions zijn verkrijgbaar in de horeca & retail van de Lage Landen.

Lowlander startte zo’n 2,5 jaar geleden met het brouwen en verkopen van hun botanisch gebrouwen bier. De brouwerij is geïnspireerd door de handelsgeest en ontdekkingsreizen van de “Lowlanders” en het gebruik van botanicals in gin en jenever. Met distributie in meer dan 1500 accounts in heel Europa en meerdere awards heeft de brouwer met succes een niche weten te veroveren in de drukke markt. De introductie van de 2,5% alc. Botanical Infusions is een logische  volgende stap in de reis van Lowlander.

“Chief Botanical Officer” Frederik Kampman: ‘Bij Lowlander geloven we dat een lager alcoholpercentage – waardoor consumenten de controle over hun drukke leven kunnen houden – niet betekent dat je een compromis moet sluiten op smaak. Dus ik dacht: wat nu als de botanische ingrediënten zoals natuurlijke kruiden, specerijen en fruit echt de hoofdrol krijgen en het bier ondersteunend maken? Naar mijn mening moet je niet focussen op wat je eruit haalt – het alcoholpercentage – maar op wat je erin stopt. Zo besefte ik dat we een laag alcoholisch bier kunnen brouwen zonder compromis, met meer smaak dan je verwacht.’

“Low & No” is momenteel de drijvende kracht van de drankenindustrie, met een verkoopgroei van 20% in het Verenigd Koninkrijk en een derde van de Nederlandse consument die vaker bier met een lager alcoholpercentage drinkt*. Frederik vervolgt: ‘De timing voor de introductie van onze Botanical Infusions kan bijna niet beter. Je merkt dat het bierlandschap verandert en met onze Botanical Infusions bieden we de verfrissing van bier, gecombineerd met de volle smaak van niet alcoholische, ambachtelijke softdrinks.

Kruiden, specerijen en vers fruit krijgen de hoofdrol in Lowlanders nieuwe Botanical Infusions. Gember, yuzu, kaffir lime blaadjes en grapefruit; alleen de allerbeste botanische ingrediënten zijn gebruikt en geinfuseerd met natuurlijke theeën en bier. Het resultaat is een ​licht alcoholische (2,5% alc.) drank bomvol smaak.

LOWLANDER GINGER & KAFFIR LIME 2,5%
Botanisch gebrouwen infusie van gember, kaffir lime & cardamom, Darjeeling thee en tarwebier.
Pittig en aromatisch, met verfrissende citrus tonen.

LOWLANDER YUZU & GRAPEFRUIT 2,5%
Botanisch gebrouwen infusie van yuzu & grapefruit, Earl Grey thee en gose bier.
Licht & verfrissend, met sprankelend citrus.