image description
Terug naar actualiteiten

Het knapste bier van Nederland? Lowlander IPA!

Botanicals IPA Lowlander
image description
Delen

IPA van Lowlander Beer wint De Gouden Fles!

Biermagazine Schuim maakte donderdag 8 maart de winnaar van De Gouden Fles bekend. Deze prijs wordt uitgereikt aan de brouwerij met het Beste Bieretiket van 2017. Dit keer ging de titel naar de Amsterdamse brouwerij Lowlander Beer voor hun Indonesian Pale Ale.

De Gouden Fles

De vakjury moest een keuze maken uit 84 deelnemende bieren. De Lowlander IPA kwam volgens de jury het beste uit de bus en kreeg de hoofdprijs in handen. De jury zei over het etiket van de IPA het volgende: “Een sierlijk etiket uit een consistente serie” en “Retro met een knipoog”. Het etiket werd dan ook beoordeeld op originaliteit, functionaliteit en de mate van zichtbaarheid in het schap. Daarnaast werd de informatie op het etiket ten volste bekeken en getoetst aan wettelijke eisen.

Lowlander Beer

Voor Lowlander Beer is het etiket de belangrijkste weg om hun verhaal te kunnen vertellen. De award is dan ook een welkome bevestiging van hun werk. ‘Wij maken bieren gebrouwen met kruiden en specerijen, geïnspireerd door de reislust en handelsgeest van historische zeevaarders. Dat willen we ook met onze etiketten overbrengen en uitstralen”, aldus de brouwers uit Amsterdam.